Programajánló

Medvehagyma Virágzás Ünnepe

Helyszín: -, Program időpontja: 2022. Április 23. (Szombat), Feltöltötte: Dávid-Tóth Andrea

A Medvehagyma Virágzás Ünnepére hívjuk a kedves lakókat. Április 23-án, szombaton egy egész délutánt átfogó programsorozattal várunk Mindenkit, ahol a csodálatos medvehagyma illata és a belőle készült sok-sok finomság zamata végigkíséri a változatos programokat a Széchenyi Parkban.


15 órakor Both Gyula növényvédelmi zoológus előadásában sok érdekességet tudhatunk meg a medvehagymáról a művelődési házban, ahol egy kiállítás is megtekinthető lesz a medvehagymáról és korábbi rendezvények fotóiból.

16 órai kezdettel a Nagy Bandó András "Bandó75" kabaréműsora ígér önfeledt, vidám pillanatokat.

18 órakor a parkban felállított színpadon Békei Norbert, a Zöldfazék séfje egyik kedvenc medvehagymás ételét készíti el a közönségnek.

Majd 18:30-kor egy fergeteges táncprodukcióval zárjuk a parkban a délutánt a Westside TSE Szombathely jóvoltából.

19 órakor pedig Táplánszentkereszt Sportcsarnokában debütál egy nagyszerű, egyedülálló produkció, ahol nagyon sok ismert, kedvelt dal fog felcsendülni a MISPRO produkció jóvoltából:

"Elment a Nap" Balázs Fecó Emlékkoncert. Élő Nagykoncert; fellépnek: Danics Dóra, Dunai Júlia, Tóth Dániel, Szokodi Zoltán, Alföldi Alexandra, Hertelendy Zénó, Lujo és a MISTRAL BAND. (Kapunyitás: 18:30; Belépőjegy: 1 000,- Ft / fő)

Kísérő programok 15 órától:

Medvehagymás Finomságok adománygyűjtő kóstolása, vására. Az adományokból befolyt összeg a Hét Kastély Kertje Bölcsőde és Óvoda Egyesülete és a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Egyesület pénztárába kerül, hogy ők, gyermekeink részére játékokat vásároljanak illetve programokat tudjanak megvalósítani. Köszönjük, ha készít valamilyen medvehagymás finomságot és azt felajánlja kóstolásra, eladásra, illetve köszönjük, ha kóstolóként, vásárlóként adományával támogatja a jó célt!

Kézműves Termékek (MészÁsó Porta; Flóra Dekor és megannyi más) kirakodó vására; Medvehagymás uzsonna a Zöldfazék séfjeitől;

Gyerekeknek kézműves foglalkozás és kincskereső kvízjáték a parkban

Medvehagymáról minden - kiállítás a művelődési házban.

A rendezvény a Széchenyi 2020; EU-Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap - Leader pályázatából valósul meg.


Galéria:


További programok: