Programajánló

Táplán Mozi - Invázió

Helyszín: Jókai Mór Művelődési Ház, Program időpontja: 2008. Január 22. (Kedd), Feltöltötte: Meskó Krisztián

2008. január 22.
18 óra

Invázió
amerikai misztikus thriller


Rendezte: Oliver Hirschbiegel

Szereplők: Nicole Kidman
Daniel Craig

Carol Bennet (Nicole Kidman) pszichiáter környezetében külö-nös események történnek, ame-lyeket először nem is kapcsol össze egy űrsikló balesetével. Egyik betege azt állítja, hogy férje egy idegenné változott át; váratlanul lecsökken az utcai erőszak; és fia, Oliver Halloween-cukorkájában furcsa anyag érkezik Carol otthonába - valami, ami olyan, mintha élne...
Carol elmondja barátjának és kollégájának, Ben Driscollnak (Daniel Craig), hogy úgy érzi, nagy baj van, és különösen aggasztó, hogy hatóságok nem vesznek tudomást az ügyről: azt hajtogatják, hogy csupán egy újfajta influenza-járvány tört ki. Carol lassan rájön, hogy azok az emberek, akiknek a védőoltáso-kat kellene beadniuk, valójában a kórokozót terjesztik. Az ismeret-len eredetű spóra alvás közben támadja meg az ember DNS-ét, és a fertőzött személyt olyasvala-kivé változtatja át, aki belülről nem emlékeztet többé egykori önmagára. Kihal belőle minden érzés, és már csak egy cél vezér-li: továbbadni a fertőzést.
Carol, miközben minden erejét megfeszítve próbál ébren marad-ni, kétségbeesett utazásra indul a megváltozott világban, hogy megtalálja fiát. Bármennyire fél is, nyugodtnak kell maradnia, nehogy leleplezzék... nem mutat-hat érzéseket... és ami a legfonto-sabb, nem alhat el.


További programok: