Programajánló

Táplán Mozi - A testőr

Helyszín: Jókai Mór Művelődési Ház, Program időpontja: 2006. Október 31. (Kedd), Feltöltötte: Meskó Krisztián

2006. október 31.
19 óra

A testőr
amerikai krimi

Rendezte: Clark Johnson

Szereplők: Michael Douglas
Kiefer Sutherland

A megnyerő külsejű és kollégái által szakmailag nagyra tartott Pete Garrison pályája meredeken ívelt felfelé: most ő szavatol a First Lady biztonságáért. Társa és barátja, Charlie Merriweather finoman a tudtára próbálja adni, hogy egy kel-lemetlen és igen bizalmas informá-ciót szeretne vele megosztani. Mie-lőtt azonban erre sor kerülhetne, Merriweathert, holtan találják saját lakásában. Az ügy felderítését a titkosszolgálat legjobb nyomozójára, David Breckinridge-re bízzák, aki mellesleg Garrison pártfogoltja, sőt egyik legjobb barátja - legalábbis mostanáig az volt. Garrison és Breckinridge nemrég összerúgták a port, mivel Breckinridge - tévesen - azt hiszi, hogy Garrisonnak viszo-nya van az ő volt feleségével.
Jill Marin, a makacs, szemtelen és ambiciózus fiatal ügynöknő, aki most fejezte be (remek eredmény-nyel) főiskolai tanulmányait, élete első terepmunkájára érkezik. Azt kéri, hogy Breckinridge csapatába osszák be, mert Garrison, aki az akadémián tanára volt, azt mondta neki, hogy Breckinridge a legjobb nyomozó az egész ügynökségen.
Úgy tűnik, az elnök ellen merénylet készül, és a hiba a rendszerben van: áruló lapul a titkosszolgálat munka-társai közt. Garrison, Breckinridge és Marin hárman állnak neki ennek a belső nyomozásnak, amilyen még nem volt az intézmény 141 éves történetében.
A gyanú végül Garrisonra terelődik, aki később azzal szembesül, hogy iszonyatosan nehéz tisztára mosnia a nevét, mert valaki szándékosan rossz hírét kelti. Az árulónak bé-lyegzett Garrison nem adja fel - oldalán bajtársaival, Breckinridge-dzsel és Marin-nel, megpróbálja kézre keríteni az igazi árulót és meg-menteni az elnök életét.


További programok: