Programajánló

Táplán Mozi - Grimm

Helyszín: Jókai Mór Művelődési Ház, Program időpontja: 2006. Február 21. (Kedd), Feltöltötte: Meskó Krisztián

2006. február 21.
19 óra

Grimm
cseh-amerikai fantáziafilm

Rendezte: Terry Gilliam

Szereplők: Matt Damon
Heath Ledger

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer két, magával ragadó, de egymással homlokegyenest el-lenkező természetű fivér, a ci-nikus Will (Matt Damon) és az álmodozó Jacob (Heath Ledger), akik Grimm testvérek néven lettek híresek szerte a világon.

A napóleoni időkben a fivérek a német falvakat járják, és azt állítják magukról, hogy képesek megszabadítani az embereket mindenféle szörnyűséges li-dércnyomástól és rémálomtól, ájtatos manóktól és boszorká-nyoktól. A francia hatóságok azonban rájönnek szemfény-vesztő módszereikre és meg-próbálják tőrbe csalni őket.
Will és Jacob rövidesen egy olyan világban találják magu-kat, amely pontos megfelelője az ő fantáziájuk teremtette me-sevilágnak. A varázslatos Marbaden faluban az örök szép-séget áhító Tükör Királynővel (Monica Belucci) gyűlik meg a bajuk, amikor egy bűvös erdőbe érve titokzatos körülmények között fiatal lányok tűnnek el egyre-másra. Nyilvánvaló tehát, hogy a fivérek kénytelenek egy valóban varázserejű átokkal megküzdeni. Számos történet az ismert Grimm mesék közül - a Hamupipőke, a Piroska és a farkas és a Jancsi és Juliska - valahogyan megelevenedik. A Grimm testvérek pedig arra kényszerülnek, hogy a fantázia és a valóság határán, a saját képzeletük szülötteivel szembe-süljenek. Az abszurd helyzetet tovább bonyolítja, hogy Will és Jacob ugyanaz a nő, Angelika (Lena Headey) iránt érez oltha-tatlan szerelmi vágyat.

Terry Gilliam (Brazil, Tizenkét majom, A halászkirály legendá-ja) ezúttal a mesemondó fivérek harsányan kavargó kalandjainak világát tárja elénk. A Grimm című film a fantasy, a thriller és a romantikus vígjáték bizarr elegye, melyben az ősi, mágikus gondolkodásmód és a felvilágo-sodás racionális eszméi vívnak csatát. A film számos jelenetét Prágában forgatták.


További programok: