Tápláni Karate Sportegyesület

A Tápláni Karate Sportegyesület megalakulása, 2005. óta működik Táplánszentkereszten.

Az egyesületben nemcsak a község lakói sportolnak, hanem a környék falvaiból és Szombathelyről is többen járnak ki, hogy megismerkedhessenek a tradicionális shotokan karate stílussal. A gyerekek 5 éves kortól vehetnek részt az edzéseken, és felnőtt fiatalok is járnak a TKSE-be. Az edzők – Németh András 3. dan és Kassai Gergely 1. dan – magas szintű képzettsége, felkészültsége és tapasztalata garanciát nyújt arra, hogy kiváló színvonalon sajátítsák el a karate sport gyakorlati és elméleti részét.

A karate nemcsak egy sport az ide járók számára, hanem egy életstílus, egy életforma, amely a jó kondíció elérése, és az önvédelem elsajátítása mellett bizonyos iránymutatást is ad a mindennapi élethez a fiataloknak. Az edzők gondot fordítanak az egyesület sportolóinak tanulmányaira is.

Az edzések két csoportban – kezdő, haladó – heti négy alkalommal zajlanak az iskola tornacsarnokában. Az edzésekre bárki ellátogathat, kipróbálhatja és ha tetszik neki, beiratkozhat.

A karatésok évente két alkalommal adnak számot elméleti és gyakorlati tudásukról: több napos edzőtábor után övvizsgát tehetnek.

A TKSE karatésai hosszú évek óta versenyeznek: megyei bajnokságokon, diákolimpiákon, országos bajnokságokon, magyar bajnokságokon és nemzetközi versenyeken is állandó résztvevők, több száz érmet és kupát szereztek. A JKA Magyar Karate Szövetség a nemzeti válogatott keretébe a TKSE sportolói közül is mindig többeket meghívnak: voltak már Világbajnokságon, Európa Kupán és Európa Bajnokságon is és sok dobogós helyezést értek el. Minden túlzás nélkül állítható, hogy a Tápláni Karate Sportegyesület, annak ellenére, hogy nem egy nagyvárosban, hanem egy 2300 lelkes településen működik, meghatározó szerepet tölt be az ország karate életében.

 

A TKSE először 2008-ban rendezte meg a saját versenyét, az Atarashii Kupa Nyílt Országos Bajnokságot, melyre az egész országból érkeznek csapatok. Ezen a versenyen elsősorban az utánpótlásra helyeződik a hangsúly: lehetőséget kapnak az alacsonyabb övfokozatú versenyzők is, hogy hasonló tudású társaikkal mérhessék össze tudásukat. 2015-ben már nyolcadik alkalommal  került megrendezésre az OB, ahol 21 egyesület 137 fővel versenyzett és 291 nevezés érkezett be.

A versenysport mellett nagy hangsúlyt kap a szabadidősport is és a közösségi élet. Évente több alkalommal szerveznek – a szülőkkel együtt – közös programokat: horgászverseny, falunapi közös főzőverseny, kirándulás, évzáró bankett stb. A község közösségi életében is részt vesz az egyesület, minden rendezvényen képviselteti magát.

Edzések helye:          Apáczai Csere János Általános Iskola, sportcsarnok

                                   Táplánszentkereszt, Fő u. 12.

Edzések ideje:          

            szerda             18.00 – 19.30

            péntek             16.00 – 17.30

            szombat          10.00 – 11.30 (csak haladó csoport)

            vasárnap          09.30 – 11.30

 

Levelezési cím: 9761 Táplánszentkereszt, Fő u. 12.

Elnök: Kassainé Nagy Rita

Telefon: +36(30)378-1554

Fax:+36(94)521-155

Email: kassairita@freemail.hu

honlap: www.tkse.hu

Bankszámlaszám: 72700260-30223620 (Rum és Vidéke Takarékszövetkezet)