Táplánszentkereszti Labdarúgó Sportegyesület

Táplánszentkereszt labdarúgó csapata már az 1920-as évek óta működik. Az egyesület azóta is kisebb-nagyobb megszakításokkal, de létezik. Jelenleg Táplán SE néven egy labdarúgó szakosztálya van, 68 igazolt játékossal.

  • Az egyesület elnöke: Horváth Árpád
  • Szakosztályvezető: Varga István
  • Vezetőségi tagok: Makrai Károly, Cséve Károly, Tóth László
  • Felnőtt csapat - Edző: Baranyai Tibor
  • Ifjúsági csapat - Edző: Hajmási Péter
  • Serdülő csapat - Edző: Molnár István

Ezen kívül van még az iskolásokból álló három csapat, amely a 7-9 és a 11 éves fiatalokból tevődik össze. A jövőben ezek a gyerekek Horváth Árpád felügyelete mellett fognak versenyezni.

A felnőtt csapat eddig három alkalommal kertült fel a megyei I. osztályba. Legnagyobb sikert 1996-ban érte el, amikor megnyerte a megyei I. osztály bajnokságot, de az anyagiak hiánya miatt nem tudott magasabb osztályban indulni.

Jelenleg a megyei I. osztályban játszik az együttes. A csapat nemegyszer bizonyította már, hogy kiegyensúlyozott teljesítményre képes.

Az ifjúsági csapat tavaly megnyerte az ifjúsági bajnokságot . Jó szereplésüknek köszönhető, hogy Makrai, Vertetics, Dankovics, Jobbágyi, Bakucz, Kalmár testvérek, Németh, Sztárics és Horváth Gergő is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban.

A serdülő csapat a bajnokságban a nyolcadik helyen végzett, náluk nem mindig megoldott a mérkőzéseken való részvétel.

Az utánpótlást adó iskolás gyerekekbe főleg a futball iránti szeretetet kell beoltani. Már ők is versenyszerű keretek között játszanak, több tornán is sikeresen szerepeltek. A jövőben megpróbáljuk elérni, hogy ők is jobb körülmények között érjenek el az eddigiekhez hasonló sikereket.