Programajánló

Morzsányi Filmklub - Hotel Ruanda

Helyszín: Jókai Mór Művelődési Ház, Program időpontja: 2011. Október 14. (Péntek), Feltöltötte: Meskó Krisztián

Morzsányi Filmklub

2011. október 14. 19.00

Hotel Ruanda

angol-olasz-dél-afrikai dráma

Tíz évvel ezelõtt az emberiség történetének egyik legszörnyûbb kegyetlensége zajlott Ruandában, melyrõl azonban a modern világ majdhogynem tudomást sem vett. Három hónap leforgása alatt 1 millió embert mészároltak le. A könyörtelen történések közepette egy hétköznapi ember családja iránti szeretetétõl vezérelve nem hétköznapi bátorságról tesz tanúbizonyságot: több mint ezer reményvesztett menekülõ honfitársa életét menti meg azzal, hogy menedéket nyújt nekik az általa vezetett hotelben.
A fõszereplõ, Don Cheadle, kiemelkedõ teljesítményt nyújt ebben a figyelemre méltó és megrázó igaz történetben, melynek középpontjában egy olyan ember bátorsága áll, aki szembe mert szállni az 1994-es ruandai összecsapás barbár kegyetlenségével. A történetben további fõszerepeket játszó, alakításáért szintén Oscarra jelölt Sophie Okonedo, Nick Nolte és Joaquin Phoenix alakításának is köszönhetõ hogy *ez a film képes megváltoztatni a világot" (Joel Siegel, *Good Morning America").

A Hotel Ruandát 3 Oscar- és 3 Golden Globe-díjra jelölték, valamint elnyerte a 2004-es Torontoi Filmfesztivál közönségdíját. Terry George filmjét az új évezred Schindler listájaként emlegetik.

Belépés díjtalan!

Kísérőprogram: Moziplakát-kiállítás


További programok: