Sajtóközlemény

Ingatlanfejlesztés Táplánszentkereszten a szociális alapellátás infrastruktúrájának fejlesztése érdekében. Európai Uniós forrás segítségével ingatlanfejlesztésére került sor Táplánszentkereszt községben, a TOP-4.2.1-15-VS1-2016-00005 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 91,14 millió Forint támogatásban részesült.

A beruházás legfőbb célja, hogy a településen működő szociális alapellátás működtetéséhez szükséges fejlesztést megvalósítsa. A beruházás során az ellátást biztosító új ingatlan építésére, külső környezet kialakítására (udvar, parkoló) illetve megújuló energia hasznosító technológia adaptálására kerül sor.

A beruházás tervezésénél a célcsoport igényeit tartotta szem előtt a pályázó (idősek, nehezen közlekedők is használják). A helyiségek kialakításánál törekvés volt a közösségi helyiségek illetve egyéb kiszolgáló helyiségek felújítása a célcsoportok igényeinek megfelelően. Cél, hogy a helyiségek kialakítása kiszolgálja nagyobb rendezvények, közösségi események igényeit is, alkalmas legyen különböző foglalkozások megtartására. Ugyanakkor lehetőséget szeretne az intézet biztosítani a látogatóknak arra is, hogy akár pihenhessenek vagy csendesen, olvasással töltsék idejük egy részét.

A kedvezményezett neve: Táplánszentkereszt Község Önkormányzata

A projekt címe: Ingatlanfejlesztés Táplánszentkereszten a szociális alapellátás infrastruktúrájának fejlesztése érdekében

Megvalósítás helyszíne: 9761 Táplánszentkereszt, Rákóczi F. utca 1.

A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 6.– 2018. december 21.

Beruházás jelenlegi összköltsége: 117 799 693 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 91 140 660 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

Beruházás rövid bemutatása:

A közbeszerzési eljárás során, a legkedvezőbb árajánlatadó a WESTUNION-PLAN Kft. nyerte el a kivitelezési munkálatokat.

Az épület kivitelezéséhez szükséges építési napló a 2018.05.08. napján került megkezdésre. A kivitelezés Puklerné Kovács Erika tervező asszony kiviteli tervei alapján kezdődött meg. A kivitelezés 2018.09.17. napjáig az alábbi munkálatok készültek el:

Az épület alapozási munkálatai elkészültek, a lábazati falazás illetve a falak közötti feltöltés elkészült. A víz-csatorna szerelés a szakági tervek szerint elkészült, a hozzá kapcsolódó szigetelési munkálatokkal együtt. A szerkezeti falazás megtörtént, a nyílászárók legyártása folyamatban van, az áthidalók elhelyezésre kerültek.

A beruházás 50%-os teljesítése megtörtént, a beruházás a hatályos kivitelezési szerződés szerint halad.

A projekt keretében egy darab 9 személyes mikrobusz megvásárlásra került, ami kiszolgálja a házi segítségnyújtás szükségleteit, valamint a szociális étkeztetés lebonyolítását is segíti.

 

További információ kérhető:

Perl János, polgármester

94/577-048

Galéria: