Önkéntes Mentőcsoport megalakítása

Tisztelt Lakótársaink!

Táplánszentkereszt Községben 2023. szeptemberében kerül sor a Települési Önkéntes Mentőcsoport létrehozására.

 

A korábbi, polgári védelmi szervezetbe történő beosztások hatályukat veszítik.

A  védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról  szóló 2021. évi CXXIII. törvény az önkéntes mentőcsoportok létrehozását írja elő.

A részvétel önkéntes, amely feladatokkal jár, de úgy gondoljuk, bármely katasztrófa vagy veszélyhelyzetben mindenképpen részt veszünk a közösség érdekében a veszélyek elhárításában vagy a kármentesítésében.

A polgári védelmi szervezetbe beosztott lakótársainkkal felvettük a kapcsolatot, számítunk közreműködésükre. Tapasztalataikra építve számítunk az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaira, akik jelenleg már nem működnek aktívan közre az egyesület tevékenységében.

A csoport megalakulásához 2023. szeptember 5-én 18 órától a Művelődési házban felkészítést tartanak a Katasztrófavédelem munkatársai.

A minősítő gyakorlatra 2023. szeptember 8-án 15:00 órakor kerül sor a Polgármesteri Hivatal épületében és annak környékének.

Érdeklődésüket tisztelettel fogadjuk, amennyiben az önkéntes tevékenységben szívesen részt vennének, kérjük a mellékelt nyilatkozatot 2023. augusztus 15-ig juttassák el a Polgármesteri Hivatalba.

A napokban a szemünk láttára zajlik a megye több részén az esőzések okozta veszélyhelyzet elleni védekezés vagy kármentesítés. Egy emberként mozdulunk, de ezt megfelelő szervezett keretek között lehet a legjobban ellátni. 

 

 

Letölthető dokumentumok: