Lomtalanítás 2023

 

 

 

Tisztelt Lakótársaink!

A SZOVA Zrt. 2023. évi lomtalantáshoz kapcsolódó tájékoztatóját az alábbiakban közöljük.

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Ön lakóhelyén 2023-ban bejelentéses rendszerben végezzük a lomtalanítást. Ennek során nem kerül ki a közterületre hulladék, így tiszta és rendezett marad településük a lomtalanítási akció után.

A bejelentéses jellegű rendszer számos környező városban és megyeszékhelyen évek óta működik a lakók megelégedettsége mellett. A sikerhez szükségünk van az Ön együttműködésére is. Kérjük, olvassa el tájékoztatónkat, amelyben összefoglaljuk a bejelentéses lomtalanítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A bejelentéses lomtalanítási rendszerben is azok a lakóingatlan tulajdonosok vehetnek részt, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek a kommunális hulladékszállításra és nincs díjtartozásuk.

A szolgáltatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztrációra 2023.08.14.- 2023.08.20. közti időszakban lesz lehetőség

- a www.szova.hu weboldalon található űrlapon keresztül,

- e-mail küldésével: lomtalanitas@szova.hu,

- telefonon: +36 20 229 3154 (hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig, pénteken 8-12 óráig),

- vagy személyesen a SZOVA Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán.

Figyelem! A regisztrációs időszak lezárása után beérkező igényeket nem áll módunkban figyelembe venni!

A regisztráció során az alábbi adatokat szükséges megadni:

  • név (szerződő ügyfél neve),
  • e-mail cím,
  • cím,
  • elszállíttatni kívánt lom fajtája
  • telefonszám,

 

 

 

 

A regisztráció feldolgozása után tájékoztatást adunk a szállítás pontos dátumáról, ami az alábbi időszakokban várható:

2023.09.11.-2023.09.15. között

Felhívjuk figyelmüket, hogy a megadott e-mail cím esetében figyeljék a SPAM-mappát is.

Kérjük, hogy a megadott időpontra szelektíven válogatva gyűjtse össze és jól elkülönítve, könnyen hozzáférhető módon helyezze el a regisztráció során meghatározott lom típusokat az ingatlan területén belül, teherautóval megközelíthető helyen, a kaputól maximum 5 méterre.

A hulladék teherautóra való felrakodását a SZOVA NZrt. munkatársai végzik a tulajdonos, vagy az általa megbízott személy jelenlétében, majd elszállítják azokat. Kérjük, gondoskodjon arról, hogy kollégáink zavartalan és biztonságos körülmények között dolgozhassanak az ingatlanán!

A lomtalanítás keretében elszállítható hulladéktípusok

A lomtalanítási akció során elszállítjuk azokat a háztartásokban keletkezett, felesleges tárgyakat, amelyek a rendszeres, kommunális hulladékgyűjtés során nem szállíthatók el, mert nagyobbak annál, hogy a szabványos gyűjtőedényekbe beleférjenek. Ilyenek a bútorok, szőnyegek, matracok, nagyobb játékok és sportszerek.

NEM tartoznak bele a lomtaanítási akcióba a 2012. évi CLXXXV. Hulladékról szóló törvény értelmében, ezért elszállításra sem kerülnek az alábbi hulladéktípusok:

- kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék),
- állati tetem,
- trágya,
- bontásból származó autóalkatrész (pl.: kárpit, szélvédő, lökhárító),
- építési törmelék (pl.: mosdókagyló, csempe, drótkerítés),
- lapátos hulladék,
- gumiabroncs,
- veszélyes hulladék (pl.: permetezőszer, göngyöleg-maradék, festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos-üzemanyagos göngyöleg),
- elektronikai hulladék (pl.: selejtes hűtő, televízió, háztartási gép)

- a rendszeres hulladékszállítás körébe tartozó háztartási hulladék.

Ezen hulladéktípusokat az állati tetem, a trágya, továbbá a bontásból származó autóalkatrészek kivételével ügyfeleink a Körmendi úti hulladékudvarban, illetve az Erdei iskola úti lerakóban adhatják le Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 48/2013. (XII. 5.) önkormányzati rendelete alapján.

A lomtalanítás a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek NEM vehetik igénybe a szolgáltatást.

SZOVA Nonprofit Zrt.          

Galéria: