ADVENT 2020

Kedves Lakótársaink!

Pár nap múlva beköszönt az idei adventi időszak, az új egyházi év kezdete. Jelen helyzetünkben, az előttünk álló hetek, hónapok mássá teszik Mindnyájunk számára az idei ünnepeket.

Advent eredetileg a várakozásról szól. A befelé fordulásról, lelassulásról, az ünnepre való készülésről, csendről, reményről, belső és külső valódi párbeszédekről.

Ha valamikor, akkor a mostani időkre nagyon is igaz Advent üzenete.

A körülményekhez és lehetőségeinkhez képest, az elmúlt évek alatt kialakult szokásokat követve, készülünk az adventi időszakra.

Advent első vasárnapja az idén november 29-én lesz.

A község Adventi koszorúját a Szent Lőrinc templom előtti téren helyezzük el.

Az első gyertyág 2020. november 29-én, vasárnap 18.00 órakor Polgármester Úr gyújtja meg. A gyertyát Dr. Kovács László Alpolgármester Úr lelki üdvéét ajánljuk fel, közös imádságunkkal, lélekben, akkor is, ha nem lehetünk együtt.

Aki akkortájt arra jár, szívesen látjuk, a biztonsági előírások figyelembevételével.

A Község Karácsonyfájára is felkerülnek az ünnepi díszek.

Halvax Ágnes adventi naptár láncot indított, részletek a facebook oldalán olvashatóak, nagyon gyorsan akadt jelentkező a 24 napra.

Dávid-Tóth Andrea is kezdeményezett egy online karácsonyi készülődést, mellyel a családok megmutathatják karácsonyi készülődésüket, gyertyagyújtásukat.

Az ünnepi készülődés talán feledteti velünk a mindennapi megpróbáltatásokat, a járványhelyzetből adódó bizonytalanságot, félelmet.

Szívből kívánom Mindnyájuknak, hogy töltse el szívüket, lelküket az adventi várakozás, a remény!

Induljunk együtt, várjuk a Megváltót!

 

Galéria: