Magánfőzés szabályai

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével jelentősen módosultak. A változásokról, a fontos tudnivalókról a következő összefoglalóban kívánjuk felhívni a figyelmet: Változások a fogalom meghatározásokban Magánfőzés: a párlatnak a magánfőző, több tulajdonostárs magánfőző esetén valamely tulajdonostárs lakóhelyén vagy gyümölcsöse helyén használható, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztillálóberendezésén a gyümölcstermesztő személy(ek) által végzett előállítása.

Gyümölcstermesztő személynek az a természetes személy minősül, aki gyümölcstermő területtel rendelkezik. 

Letölthető dokumentumok:

  • maganfozo.pdf
    (típus: application/pdf, méret: 127.47 Kb, letöltve: 8 alkalommal)
  • maganfozes2016.pdf
    (típus: application/pdf, méret: 220.2 Kb, letöltve: 5 alkalommal)