Hírek, felhívások

72 óra kompromisszum nélkül - önkéntes akció

Feltöltötte: Dávid-Tóth AndreaDátum: 2021. Szeptember 28. (Kedd), 14:35:27

"Több vagy, ha adsz! Háromnapos önkéntes ifjúsági akció! Mutasd meg, mire vagy képes!"

Exkluzív kalandtúra a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében.

Vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek.

 

Táplánszentkereszt második alkalommal vesz részt ebben az önkéntes akcióban. A tavalyi évben a parkban és játszótéren végeztünk munkálatokat és megalkottuk a tápláni ugróiskolát. Az idei évben ezt az aszfaltfestést az Apáczai Csere János Általános Iskola tanárai és diákjai magukra vállalták és október 7-én elvégzik a festés frissítését.

A további munkálatok október 9-én, szombaton délelőtt 9 órától, délután 1 óráig lesznek, melyre tisztelettel kérjük a kedves táplánszentkereszti fiatalokat és családjaikat, hogy lehetőség szerint minél többen csatlakozzanak és minél több szorgos kézzel tudjunk szép, látványos munkát megvalósítani.

Az október 9-i munkálatok helyszínei:

  • Plébánia (kertrendezés, kerítésfestés);

  • Szent Lőrinc templom mögötti Szécsen Miklós gróf és felesége síremléke;

  • Hét Kastély Kertje Óvoda udvara (kerítésfestés);

  • Hét Kastély Kertje Bölcsőde udvara (favonat festése, aszfaltfestés). 

Eszközöket, festéket biztosítunk! Találkozó 9 órakor a Plébánia előtt. 

Tevékeny részvételére számítunk és előre is köszönjük!


A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése.


További híreink: