SAJTÓKÖZLEMÉNY

Ingatlanfejlesztés Táplánszentkereszten a szociális alapellátás infrastruktúrájának fejlesztése érdekében. Európai Uniós forrás segítségével ingatlanfejlesztésére került sor Táplánszentkereszt községben, a TOP-4.2.1-15-VS1-2016-00005 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 91,14 millió Forint támogatásban részesült.

A beruházás legfőbb célja, hogy a településen működő szociális alapellátás működtetéséhez szükséges fejlesztést megvalósítsa. A beruházás során az ellátást biztosító új ingatlan építésére, külső környezet kialakítására (udvar, parkoló) illetve megújuló energia hasznosító technológia adaptálására kerül sor.

A beruházás tervezésénél a célcsoport igényeit tartotta szem előtt a pályázó (idősek, nehezen közlekedők is használják). A helyiségek kialakításánál törekvés volt a közösségi helyiségek illetve egyéb kiszolgáló helyiségek felújítása a célcsoportok igényeinek megfelelően. Cél, hogy a helyiségek kialakítása kiszolgálja nagyobb rendezvények, közösségi események igényeit is, alkalmas legyen különböző foglalkozások megtartására. Ugyanakkor lehetőséget szeretne az intézet biztosítani a látogatóknak arra is, hogy akár pihenhessenek vagy csendesen, olvasással töltsék idejük egy részét.

A kedvezményezett neve: Táplánszentkereszt Község Önkormányzata
A projekt címe: Ingatlanfejlesztés Táplánszentkereszten a szociális alapellátás infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
Megvalósítás helyszíne: 9761 Táplánszentkereszt, Rákóczi F. utca 1. 
A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 6.– 2019. május 14.
Beruházás jelenlegi összköltsége: 120 974 693 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 91 140 660 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Beruházás rövid bemutatása: 

A közbeszerzési eljárás során, a legkedvezőbb árajánlatadó a WESTUNION-PLAN Kft. nyerte el a kivitelezési munkálatokat. A projekt keretében a szociális ellátáshoz kapcsolódóan új épület felépítésére került sor, továbbá megújult a külső környezet, udvar és parkoló jött létre. A napelemes rendszer telepítésével a működési költségek csökkentése valósul meg.

A projekt keretében egy darab 9 személyes mikrobusz megvásárlásra került, ami kiszolgálja a házi segítségnyújtás szükségleteit, valamint a szociális étkeztetés lebonyolítását is segíti. 

További információ kérhető:
Perl János, polgármester
94/577-04