Hírek, felhívások

Sajtóközlemény

Feltöltötte: Kovács KrisztiánDátum: 2018. Február 26. (Hétfő), 14:48:23

Ingatlanfejlesztés Táplánszentkereszten a szociális alapellátás infrastruktúrájának fejlesztése érdekében. Európai Uniós forrás segítségével ingatlanfejlesztésére került sor Táplánszentkereszt községben, a TOP-4.2.1-15-VS1-2016-00005 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 91,14 millió Forint támogatásban részesült.


A beruházás legfőbb célja, hogy a településen működő szociális alapellátás működtetéséhez szükséges fejlesztést megvalósítsa. A beruházás során az ellátást biztosító új ingatlan építésére, külső környezet kialakítására (udvar, parkoló) illetve megújuló energia hasznosító technológia adaptálására kerül sor.

A beruházás tervezésénél a célcsoport igényeit tartotta szem előtt a pályázó (idősek, nehezen közlekedők is használják). A helyiségek kialakításánál törekvés volt a közösségi helyiségek illetve egyéb kiszolgáló helyiségek felújítása a célcsoportok igényeinek megfelelően. Cél, hogy a helyiségek kialakítása kiszolgálja nagyobb rendezvények, közösségi események igényeit is, alkalmas legyen különböző foglalkozások megtartására. Ugyanakkor lehetőséget szeretne az intézet biztosítani a látogatóknak arra is, hogy akár pihenhessenek vagy csendesen, olvasással töltsék idejük egy részét.

A kedvezményezett neve: Táplánszentkereszt Község Önkormányzata

A projekt címe: Ingatlanfejlesztés Táplánszentkereszten a szociális alapellátás infrastruktúrájának fejlesztése érdekében

Megvalósítás helyszíne: 9761 Táplánszentkereszt, Rákóczi F. utca 1

A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 6.– 2018. szeptember 28..

Beruházás összköltsége: 91 140 660 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 91 140 660 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Beruházás rövid bemutatása:

A működési költségek és az épületfenntartás optimalizálása érdekében, a környezetbarát szemlélet szem előtt tartása miatt az épület déli tetőoldalára napelemeket helyezünk el, melyek az épület világítását, a számítógépek, egyéb berendezések villamosenergia ellátását, valamint a használati melegvíz rendszert és a fűtés segédenergiáját is biztosítja. Külső hőszigetelés is megvalósul. Az épületbe fokozott hőszigetelő üvegezésű műanyag ajtók és ablakok kerülnek beépítésre.

Az épület fűtése és használati melegvíz ellátása turbó, kondenzációs gázkazánnal lesz biztosítva. A tartalékfűtés villamosenergia. Az épület külső oldala hőszigetelő rendszerre felhordott színvakolattal lesz ellátva. A jogszabályi megfeleltetés alapján szükséges parkolóhelyek, valamint 1 db akadálymentes parkolóhely biztosítása.

A projekt keretében egy darab 9 személyes mikrobusz kerül megvásárlásra, ami kiszolgálja a házi segítségnyújtás szükségleteit, valamint a szociális étkeztetés lebonyolítását segíti.

 

További információ kérhető:

Perl János, polgármester
+36 (94) 577-048


További híreink: