Hírek, felhívások

Sajtóközlemény

Feltöltötte: Kovács KrisztiánDátum: 2018. Február 26. (Hétfő), 14:48:23

Ingatlanfejlesztés Táplánszentkereszten a szociális alapellátás infrastruktúrájának fejlesztése érdekében Európai Uniós forrás segítségével ingatlanfejlesztésére került sor Táplánszentkereszt községben, a TOP-4.2.1-15-VS1-2016-00005 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 91,14 millió Forint támogatásban részesült.


A beruházás legfőbb célja, hogy a településen működő szociális alapellátás működtetéséhez szükséges fejlesztést megvalósítsa. A beruházás során az ellátást biztosító új ingatlan építésére, külső környezet kialakítására (udvar, parkoló) illetve megújuló energia hasznosító technológia adaptálására kerül sor.

A beruházás tervezésénél a célcsoport igényeit tartotta szem előtt a pályázó (idősek, nehezen közlekedők is használják). A helyiségek kialakításánál törekvés volt a közösségi helyiségek illetve egyéb kiszolgáló helyiségek felújítása a célcsoportok igényeinek megfelelően. Cél, hogy a helyiségek kialakítása kiszolgálja nagyobb rendezvények, közösségi események igényeit is, alkalmas legyen különböző foglalkozások megtartására. Ugyanakkor lehetőséget szeretne az intézet biztosítani a látogatóknak arra is, hogy akár pihenhessenek vagy csendesen, olvasással töltsék idejük egy részét.

A kedvezményezett neve: Táplánszentkereszt Község Önkormányzata
A projekt címe: Ingatlanfejlesztés Táplánszentkereszten a szociális alapellátás infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
Megvalósítás helyszíne: 9761 Táplánszentkereszt, Rákóczi F. utca 1
A beruházás megvalósításának ideje: 2017. június 6.– 2018. szeptember 28.
Beruházás összköltsége: 91 140 660 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 91 140 660 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Beruházás rövid bemutatása:

A működési költségek és az épületfenntartás optimalizálása érdekében, a környezetbarát szemlélet szem előtt tartása miatt az épület déli tetőoldalára napelemeket helyezünk el, melyek az épület világítását, a számítógépek, egyéb berendezések villamosenergia ellátását, valamint a használati melegvíz rendszert és a fűtés segédenergiáját is biztosítja. Külső hőszigetelés is megvalósul. Az épületbe fokozott hőszigetelő üvegezésű műanyag ajtók és ablakok kerülnek beépítésre.

Az épület fűtése és használati melegvíz ellátása hőszivattyúval lesz biztosítva, a teakonyha helyiségből. A berendezés az épület fűtésére és melegvíz vízellátására is alkalmas. A tartalékfűtés villamosenergia. Az épület külső oldala hőszigetelő rendszerre felhordott színvakolattal lesz ellátva. A jogszabályi megfeleltetés alapján szükséges parkolóhelyek, valamint 1 db akadálymentes parkolóhely biztosítása.

A projekt keretében egy darab 9 személyes mikrobusz kerül megvásárlásra, ami kiszolgálja a házi segítségnyújtás szükségleteit, valamint a szociális étkeztetés lebonyolítását segíti.

További információ kérhető:
Perl János, polgármester
94/577-048


További híreink: