Hírek, felhívások

Filmtörténet felnőtteknek

Feltöltötte: Meskó KrisztiánDátum: 2007. Január 30. (Kedd), 13:56:55

Filmtörténet felnőtteknek
2007. február 1-március 10.



Táplánszentkereszt községben 2005. február 4-e óta működik a Táplán Mozi. A filmszínház mellett ritkábban a Morzsányi Filmklub is vetítésre hívja nézőit, egy-egy kellemes este eltöltésére, s utána akár beszélgetésre is sor kerülhet.
2005. április 9-10-én került megrendezésre a hamar nagy népszerűségre szert tevő „VAS-FILM” – Vas megyei filmfesztivál az amatőr filmkészítők számára. 2006-ban április 22-23-án pedig már második alkalommal vártuk a filmbarátokat a Jókai Mór Művelődési Házba a fesztivál újbóli megrendezése okán. A jövőben pedig – jelesül 2007. április 21-22-én – következik a III. „VAS-FILM”.
Ezen előzmények, s a jelen tapasztalatai sarkalnak arra minket, hogy az iskolai filmoktatásból már vagy még kimaradó ifjabb és korosabb érdeklődő felnőttek számára egy rövid kurzust indítsunk filmtörténet témakörében, hogy ők is behatóbban tudják tanulmányozni akár napjaink filmkultúráját is. Bizonyára így könnyebb lesz a jövőben megfelelő alkotást választani, akár a Táplán Mozi kínálatából is.
2007. február 1-március 10. között bárkinek lehetősége nyílik közelebbről megismerkedni a némafilmek korával, a film dramaturgiai elemeivel, az új hullámos alkotókkal, vagy akár napjaink filmkészítőivel, Hollywood lecsengett nimbuszával, a magyar film múltjával, jelenével, jövőjével.
Filmtanárok, filmszeretők várják tárt karokkal az érdeklődőket, a mozgókép szerelmeseit, akik nem csak a filmnézés örömét, de a filmek világának megértését is célul tűzték ki.
A kurzus helyei a Jókai Mór Művelődési Ház és Könyvtár épületei, az elméleti oktatás inkább a Könyvtárban, a vetítések pedig a Művelődési Házban kerülnek lebonyolításra.
 



További híreink: